Surdegar

Jag lyckades!
Med mina surdegar, alltså.

Det blev två stycken runda PS-bröd, med vetesur och spelt. ”PS” står för pumpa- och sesamfrön, som man rostar i het stekpanna och sedan mal i en kaffekvarn. Jättegott!
En sats ”det fantastiska brödet” bakat på spelt. Ingen surdeg dock.
Två stycken riktigt grova rågbröd – Dansken – med mycket rågsur, grovt rågmjöl och en gnutta spelt.

Ja, danskarna blev så grova att jag blev av med en del av en kindtand… Har idag beställt tid hos tanddoktorn.

De surdegar som blev över står nu i kylen, i väntan på nästa bak. B höll på att ta ut en av burkarna idag, i tron att det var något man kunde göra pastasås av.
STOPP, skrek jag
– det där är mina surdegar, som jag jobbat med i 4 dagar! Låt bli dem!

Jag har ännu inte provat min honungsjäskultur – det riktigt svåra. Men den ser fin ut och luktar gott.

Idag har vi haft en dagisgrupp på 20 barn, på besök på gården.

Vi matade och klappade våra lamm men besökte även vår granne Hs gård. Där har de en stor tjur…

”Hur många djur har ni på gården?”

En vanlig fråga, av folk som besöker oss.
Ja, vi har cirka 200 får, 3 hästar, en katt, en hund – och två barn, fast de räknar vi som odjur, brukar vi svara.

Vad fel vi har!

Vi har tusentals djur!

Vi gör vad vi kan för att decimera antalet, men det känns som om vi hela tiden ligger steget efter…