Av dessa råvaror kan man sno ihop en fantastiskt god potatissallad.
Mums!
Köp hem:
• babyspenat, 1 plastask
• sparris, en fryst kartong
• salladslök, en knippa
• 2 mogna avocados
• körsbärstomater, 1 liten plastask (ja, jag vet att det oftast är ”köp 2 för XX kr – men, GÖR det då, om du vill)
• solrosskott, en liten ask
• färskpotatis, cirka 1/2 kilo
Det du behöver för dressingen har du säkert redan hemma: (annars får du väl köpa, det med)
• olivolja
• balsamvinäger (gärna vit)
• svartpeppar
• salt
• vitlök, om så önskas
Gör så här:
• tvätta (eller skrapa) potatisen och koka den
• koka även sparrisen
• rör ihop en vinegrett-dressing av olja, balsamvinäger, salt och peppar (+ pressad vitlök, för den som vill)
• skär tomaterna i halvor, avokadorna och löken i bitar
• när potatisen och sparrisen är klar, dela i tuggvänliga bitar och häll dressingen över (när de fortfarande är varma)
• blanda i resten av grönsakerna
• rör om
Passar bra till grillat, på en buffé eller som den är – faktiskt.